Marka Tescil Süreci

Marka Tescil Süreci
Marka tescil daha önce tescillenmemiş ve patentlenmemiş bir fikrin ya da bir tasarımın, tasarım sahibi kişi tarafından araştırma geliştirme, üretim, satış ve dağıtım izni ile birlikte isim hakkını da koruma altına alarak ayrıca söz konusu buluş için bir de marka tescil belgesi düzenlenmektedir. Bir buluşun marka tescilinin yapılabilmesi için öncelikli şart o buluşun dünyanın hiçbir yerinde bulunmamış olmasıdır. Bu sebeplerden dolayı marka tescil süreci tüm bu süreçleri içerdiğinden oldukça uzun ve 2 yılı bulabilen bir süreçtir. Marka tescili için öncelikli olarak bu süreç göze alınmalı ve marka tescil başvuruları buna göre ayarlanmalıdır.
Marka Tescili Nasıl Yapılır?
Marka tescil işlemleri için öncelikli olarak insan ya da topluma faydalı olabilecek bir buluş yapmak gereklidir. Bu buluş bir eşya ya da bir araç olabildiği gibi toplum hizmetine fayda sağlayan bir duruma aracılık eden icat da olabilir. Marka tescili kişisel kullanıma özel üretilen buluşlar için geçerli değildir. Bu yüzden önemli olan şartlardan biri de mutlaka bir amaca hizmet ediyor olması ve bu amacın 3. Kişilerce de kabul görebilen bir amaç olması gerekir. Marka tescillemek için kurumlar ve kişilerin başvuruları kabul edilebildiği gibi bu konuda hizmet veren marka patent ve tescil firmalarının toplu olarak yaptığı başvurular da kabul edilebilmektedir.
Marka Tescilletmenin Faydaları Nelerdir?
Marka Patent işlemi üretici ve buluş sahibi kişi tarafından ticari amaçlı kullanılacak bir ürün ise bu durumda marka tescili yaptırmak ticari açıdan çok önemlidir. Bu ürünün seri üretime geçmesi ve aynı marka altında satılması demek o hizmet için tek el olmak demek ve tescil tarihinden sonra başka hiçbir ve kişi ve kuruluşun dünya üzerinde hiçbir ülkede üretime konu olmaması demektir. Aynı zamanda buluşun taklit edilmesini ya da fikren çalınmasını da engelleyen marka tescili tamamen buluşu icat eden kişinin hak ve fikirlerini koruma altına almaktadır. Marka tescilinin bir diğer faydası ise firma ya da kişilere sağladığı itibar ve güven duygusudur. Bir firmanın tescilli ürünler ve hizmetler ortaya koyması aynı zamanda kendine ve de ekibine yarattıkları markalar hakkında ne kadar güven duyduklarının da göstergesidir. Bu durum dolaylı olarak kişi ve kurumlara ticari kazanç da sağlar ve uzun vadede firmanın yararına olur. Sonuç olarak marka tescili yaptırmak hiçbir zaman yaptıran kişinin ya da kişilerin zararına olmamaktadır. Marka tescil sınıfları tescillenen hizmet ya da ürüne göre değişiklik ve farklılık gösterir. Bu ürünlerin kişi amaçlarına hizmet etmesi, belli bir zümrenin amaçlarına hizmet etmesi ya da genel olarak toplum çıkarlarına hizmet etmesine göre her buluşun ayrı bir sınıflandırması ve kodu olacaktır. Bu sınıfa göre marka tescil işlemleri süresi ve ücreti de fark gösterebilmektedir.
Marka Tescili, Marka Tescili ve Patent Tescil Ofisi, Marka Olışturmak, Marka Harç Fiyatları ve Marka Tescil Süreci ile ilgili merak ettiğiniz tüm sorular için Marka Patent firmasıyla iletişime geçebilirsiniz.