Ce Belgesi
Avrupa Birliği pazarında satılacak olan ürünlerde aranan minimum kalite standartları CE işareti ile gösterilir. CE kelimelerinin açıklaması “Avrupa’ya uygunluk” olarak yapılabilir. Üretici firmaların ürünlerinin üzerinde beyan ambalajında yer vermek zorunda olduğu ibare, ürün hakkında bilgi veren her türlü yazılı evrak üzerinde de yer almak zorundadır. Üreticilere piyasaya sunmak için hazırladıkları ürünlerde belli standartlara uyma zorunluluğu sağlayan uygulama, tüketicilere de almak istedikleri üründe aranan güvenlik ve kalite standartlarına uygunluk olduğunun anlaşılması için kullanılır.

Be Belgesi
CE Sembolü Bir Kalite Belirtisi midir?
Bir kalite sembolü olarak algılanan CE belgesi nedir sorusuna cevap olarak ilgili ürünlerin çevreye karşı zararsız olduğu söylenebilir. CE sembolü, AB pazarında üretilen alternatiflerde zorunlu olduğu gibi, AB pazarında satılmak üzere ihraç edilen ürünlerde de aranan en temel özelliktir. Bu işarete sahip olan ürünler AB pazarında serbest dolaşım ve satılma hakkını elde eder. Ürünlerini sadece ulusal pazarlarda sınırlı kalmayıp uluslararası pazarlarda da satmak isteyenlerin CE sertifikası alması zorunlu tutulmuştur. Bir nevi kimlik belgesi ve yurt dışına çıkışta pasaport görevi üstlenen sembol, kalitenin hangi seviyede başladığının en temel göstergesidir.
CE işareti olmayan ürünlerin istenen standartta olmadığı ve yeni düşünce sistemleriyle uyumlu olmadığı anlaşılabilir. 1996 yılında uygulamaya konulan farklılıklar nedeniyle yurt dışı pazarda yer almak isteyen her ürünün ve markanın belirlenen standartları taşıması kendiliğinden zorunlu hale gelmiştir. Uygulama Türk Malı ürünlerin kalitesinin artmasını sağlaması açısından oldukça önemli bir özellik olarak düşünülebilir. Firmamız CE belgesi işlemleri alanında müşterilerini yönlendirici ve hedefe ulaştırıcı bir görev üstlenmektedir. CE belgeli olmak zorunda olan 23 ürün grubu ve bu ürün gruplarının alt segmentlerine giren ürünlerde sembolün olmaması halinde ihracat işlemlerinin gerçekleşemeyeceği bilinmelidir.
CE Sembolünü Ürüne Kim Koyar?
CE sembolünün ürünün ve ürünle ilgili her türlü yazılı evrakın üstünde olmasından üretici firma sorumludur. İşaretin konulması gereken ürünler kendi içinde iki farklı grupta değerlendirilir. Bunlar;
* Düşük riskli ürünler ve
* Yüksek riskli ürünler olarak değerlendirilebilir.
AB pazarına ilk defa girecek olan ürünlerde sembol, CE belgesi veren kuruluşlar tarafından istenen evrakların temini ve analiz değerlerinin seviyesine göre verilir. Yüksek risk taşıyan ürünlerin kontrolleri üçüncü taraf olarak görülen ve AB Resmi Gazetesinde ismi yayınlanmış kuruluşlar tarafından ölçümlenir. Teknik açısından gerekli yeterliliğe sahip olan bu firmaların listesi düzenli olarak güncellenmekte ve yine AB Resmi Gazetesinde yayınlanmaktadır. Türkiye’de faaliyet gösteren ve onaylanmış kurumların sayısı 10 civarındadır.
Şirketimizin sunduğu CE belgelendirme danışmanlık hizmetleri süreç içerisindeki en uygun yolun takip edilmesini sağlar. En uygun belgelendirme tekliflerinin alınmasının ardından CE belgesi fiyatları hakkında da gerekli teklifler hazırlanarak yetkili birimlere sunulur. Bu aşamada ürün içeriğinin yanı sıra etiketleme ve paketleme işlemleri de belirlenen standartlarla uyumlu olarak yapılır.
Ce Belgesi Nedir, CE Belgesi Fiyatları, CE Belgesi Nasıl Alınır, Ce Belgesi veren Kurumlar ve CE Belgesi ile ilgili merak ettiğiniz tüm sorular için Marka Patent firmasıyla iletişime geçebilirsiniz.